Boek een rondreis door Israel via luchtvaartmaatschappij El Al Israel Airlines

Israël, het land van oude beschavingen, rijke geschiedenis en diverse culturen, biedt Nederlandse reizigers een onvergetelijke ervaring. Een rondreis door Israël is als een reis door de tijd, waar je de sporen van eeuwenoude beschavingen kunt ontdekken en kunt genieten van de prachtige natuurlijke schoonheid van het land. In dit blog nemen we je mee op een betoverende reis door Israël, waarbij we de hoogtepunten en de unieke charme van dit land belichten.

Jeruzalem: De Heilige Stad

Je reis begint in de eeuwenoude stad Jeruzalem, een plaats van groot historisch en religieus belang voor joden, christenen en moslims. Voor Nederlandse reizigers is Jeruzalem een ware schatkamer vol betekenis en mystiek. Verken de smalle straatjes van de Oude Stad, waar je overal historische bezienswaardigheden en culturele schatten tegenkomt. Begin je ontdekkingsreis bij de Westelijke Muur, ook wel de Klaagmuur genoemd, waar mensen van over de hele wereld komen om te bidden en hun wensen op kleine briefjes achter te laten. Bezoek de iconische Heilig Grafkerk, waar volgens de christelijke overlevering Jezus werd gekruisigd en begraven. Wandel langs de Via Dolorosa, de weg die Jezus aflegde naar zijn kruisiging, en ervaar de emotie en spiritualiteit van deze plek.

Tel Aviv: Moderne Levendigheid

Na het verkennen van de historische schatten van Jeruzalem, is het tijd om de bruisende energie van Tel Aviv te ervaren. Deze moderne stad aan de Middellandse Zee biedt Nederlandse reizigers een heel andere kant van Israël. Tel Aviv staat bekend om zijn levendige stranden, hippe bars en uitstekende restaurants. Neem de tijd om te ontspannen op het zachte zand van het strand van Tel Aviv, geniet van de zon en neem een verfrissende duik in de azuurblauwe wateren van de Middellandse Zee. Verken de trendy wijk Neve Tzedek, waar kunstgalerijen, boetieks en cafés elkaar afwisselen. Bezoek de Carmel-markt, waar je lokale producten, souvenirs en heerlijk streetfood kunt vinden. Proef de verrukkelijke hummus, falafel en shawarma, allemaal bereid met de smaken van het Midden-Oosten. Deze stad herbergt ook de grootste luchthaven van Israel met o.a. El Al Israel Airlines. De vliegmaatschappij El Al Israel Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van het land.

Bezoek de Dode Zee

Een hoogtepunt van je rondreis door Israël is een bezoek aan de Dode Zee, een van ’s werelds meest iconische natuurlijke wonderen. Voor Nederlandse reizigers is drijven in de Dode Zee een unieke en betoverende ervaring. Het hoge zoutgehalte van het water maakt het onmogelijk om te zinken, waardoor je moeiteloos kunt drijven. Smeer jezelf in met de mineraalrijke modder van de Dode Zee en laat deze opdrogen voordat je een verkwikkende duik neemt in het zoute water om alles af te spoelen. De omgeving van de Dode Zee biedt ook tal van mogelijkheden voor avontuurlijke wandelingen in de woestijn, het verkennen van omliggende natuurreservaten en het bewonderen van indrukwekkende zonsondergangen.

De Negev-woestijn

Een andere bijzondere bestemming tijdens je rondreis is de Negev-woestijn, een ongerept en uitgestrekt landschap met rotsachtige bergen, diepe kloven en eindeloze zandduinen. Nederlandse reizigers die van natuurlijke schoonheid houden, zullen worden getroffen door de majestueuze landschappen van de Negev. Maak een trektocht door de Ramon-krater, ’s werelds grootste erosiekrater, en ervaar de ruige grandeur van de woestijn. Ontdek de verborgen oases en natuurlijke warmwaterbronnen in de Ein Gedi-oase, waar je kunt zwemmen en ontspannen te midden van weelderige vegetatie. Een bezoek aan de Bedoeïenen in de woestijn is een kans om de nomadische levensstijl van deze bevolkingsgroep te begrijpen. Proef traditionele gerechten en leer over hun cultuur en geschiedenis.

Het Meer van Galilea

Een andere belangrijke stop tijdens je rondreis is het Meer van Galilea, ook wel bekend als het Kinneret-meer. Dit meer heeft diepe wortels in de geschiedenis en wordt beschouwd als een van de meest heilige plaatsen in het christendom. Verken de historische stad Tiberias aan de oevers van het meer en bezoek de Berg der Zaligsprekingen, waar Jezus volgens de Bijbel de Bergrede uitsprak. Vaar over het Meer van Galilea in een oude vissersboot en ervaar de rust en sereniteit van deze historische plek. Het noordelijke deel van Israël biedt ook de mogelijkheid om te wandelen en te genieten van de prachtige natuur in nationale parken zoals het Banias-reservaat en de Hermon-berg.

Comments are disabled.